Mindstorms projecten

de mindcuber

deze robot is een mindstorms bonus model die een 'rubiks cube' kan oplossen. ik heb deze niet zelf bedacht maar ik vond het ultra cool want hij heeft mijn rubiks cube al opgelost in 1 minuut 40 en in 40 bewegingen! hij heeft 3 motoren: een motor voor het draaien van de kubus, een moter voor het bewegen van de color sensor* en een motor voor het omgooien van de kubus. hij heeft de color sensor* en de ultrasonic sensor**. de robot begint met scannen ongeveer 30 seconden dan berekent hij de oplossing dat duurt ongeveer 10 seconden en dan gaat hij oplossen dat duurt ongeveer 1 minuut in totaal 1 minuut en 40 seconden dan heeft hij hem echt opgelost!

*de color sensor: de sensor die de kleuren van de kubus kan herkennen

**de ultrasonic sensor: deze sensor kan afstanden meten deze chekt of er wel een kubus in zit en reset de robot


 the spider 2

deze heb ik helemaal zelf bedacht, ik had spider 1 aleen niet ge-upload omdat die namelijk niet vooruit kwam. deze hier moet je echt bij projecten bekijken omdat hij echt heel snel loopt hij stopt met lopen waneer hij iets ziet en hij maakt een bocht waneer de touch-sensors ingedrukt zijn. hij komt vooruit door een perfect cirkel systeem (zie foto).


 de printer

deze heb ik jammer genoeg niet zelf bedachtWenkbrauw ophalen maar uit een handleiding van laurens Valk deze robot schrijft verticaal, horizontaal en digionaal: verticaal: hij schrijft verticaal door pen op papier te doen en de wielen het papier te verplaatsen. horizontaal een wiel rijd over een 'balk' en beweegt zo het hele schrijfmechanisme. digionaal: deze twee 'acties' tegenlijker tijd. Zo schrijft hij: boven het MINDSTORMS teken daar onder NXT en daaronder 2.0 zo schrijf je het teken en de naam van de robot op papier met een pen. ik ben jammer genoeg vergeten de foto te uploaden.


 de glider

deze auto is zeer goed in het beklimmen van stijle bergjes als er ijs ligt hij heeft namelijk met rubbere rupsbande heel goed grip maar hij kan niet zo heel goed draaien ook deze is op afstandbediening bestuurbaar en heb ik zelf ontworpen. hij kan zijn zij-glijders op en neer draaien voor omhoog rijden omlaag glijden wanneer ze verticaal staan tillen ze namelijk de rupsbanden van de grond.