verschil tussen Mindstorms NXT en EV3


Mindstorms EV3 en Mindstorms NXT

De LEGO MINDSTORMS EV3 steen is een gloednieuwe intelligente steen. Het is de krachtigste intelligente steen die ooit ontworpen is. De LEGO MINDSTORMS EV3-steen heeft een snellere en krachtigere processor, die niet alleen betere prestaties levert in vergelijking met de intelligente NXT-steen, maar ook nieuwe mogelijkheden biedt.

 

Het verschil De software:

*De EV3 heeft een nieuw volledig lobby-scherm waarmee je door de inhoud kan navigeren en toegang krijgt tot de projektbestanden van de EV3 vijf heldenbots, (De TRACK3R, SPIK3R, R3PTAR, GRIPP3R en EV3RSTORM) en de 12 bonusrobots.

*Het materiaal kan rechtstreeks in de software worden aangepast, waardoor je bestaande projekten kan bewerken en nieuwe projekten van nul af aan kan opstarten.

*Via de hardware pagina kan je de status en de gemeten waarden van alle hardware elementen opvolgen.

*Hardware elementen worden vanzelf herkend dankzij de auto-ID.

*Bleutooth configuratie wordt mogelijk gemaakt door de USB-naar-bleutooth functies.

 

Nieuwe mogelijkheden van de EV3 programmeerblok:

* Een eenvoudige stripprogrammering door de blokken samen te drukken (er is geen balk meer nodig).

* De blokparameters worden rechtstreeks op de blokken geconfigureerd.

Je leest de programmeersequentie rechtstreeks af op de blokken.

Door de verbeterde verbindingen krijg je de structuur van het programma te zien en kun je parallelle uitvoeringen creëren.

* Er werd een functie "Wacht op Wijziging" toegevoegd zodat je gemakkelijk robots kunt creëren die reageren op een gewijzigde omgeving.

* Er werden reeksen geïntegreerd in de standaardblokken.

* Voortaan is het mogelijk om de herhalingen te onderbreken, zodat je geavanceerde regelmechanismen kunt creëren.

 

 

 

 

Wat van de NXT kan ik gebruiken bij mijn EV3:

Je kunt alle sensoren van de NXT gebruiken, ook de motoren. De Motoren van de EV3 en de NXT kunnen ook samen gebruikt worden. De kabels zijn precies hetzelfde (RJ12 verbindingskabels). Ook zijn de EV3 motoren te gebruiken bij de NXT-steen. De EV3 sensoren zijn niet te gebruiken met de NXT.

Helaas is de oplaadbare batterij van de NXT niet geschikt voor de EV3, de oplaadstekker is wel hetzelfde.

Je kunt de NXT steen programmeren met de EV3 software, maar niet alle software functies zullen worden ondersteund door de NXT-steen.  De EV3-software is gratis te downloaden van LEGO.com/mindstorms

Je kunt de EV3-steen niet programmeren met de NXT software.

wanneer je een reeks wilt maken kun je dat doen met maximaal vier Mindstorms EV3 stenen aan elkaar te koppelen.Met een NXT-steen en een EV3 steen kun je geen reeks vormen.

 

Mindstorms EV3 kopen

Ik heb zelf mijn Mindstorms EV3 gekocht bij Bol.com op andere sites had ik de Mindstorms EV3 voor een paar euro minder zien te koop staan maar dat waren kleine onbekende sites en voor dat geld wou ik natuurlijk geen risico nemen. Dus toen heb ik gewoon mijn Mindstorms gekocht bij Bol.com voor 399 Euro. En natuurlijk makkelijk dat hij de volgende dag al in huis was.

 


Lekker winkelen zonder zorgen - Gratis verzending en retour